top of page
vrum2 mod.jpg

Våra stugor

Välkommen till Fjällbruket!

I Björklidens Fjällby i Bruksvallarna finner ni Fjällbrukets parhus med stugorna Mittåkläppen och Skarven. I sann härjedalsstil smälter våra stugor in i fjällnaturen med sina karaktäristiska torvtak och sin hamrade lockpanel. Här bjuds på en fantastisk utsikt över högfjällen, längdskidspår av världsklass nästan precis runt knuten och gångavstånd till välsorterad livsmedelsbutik. Ramundberget ligger endast 7 km bort för dig som vill åka utför.

Vitmålad panel pryder väggarna inomhus, på golven ligger tåligt skiffer och för extra fjällkänsla sitter rejäla timmerstockar i taket. Alla stugor har öppen spis på entréplan och en relaxavdelning med kamin och bastu i sutterängplan. Varje stuga har egen låsbar vallabod med vallabänk och vallaprofil. Gott om förvaring för skidor, cykling, golf, fiske och vandring.

Stor omsorg har lagts vid att välja natur- och miljövänliga material i husen. I så stor omfattning som möjligt har dessutom lokala alternativ använts, t.ex de fina golven av offerdalsskiffer samt smide och utemöbler från en lokal hantverkare. En kraftfull bergvärmepump med extra varmvattenberedare installerades år 2021 och gör att ni inte behöver oroa er att ta slut på varmvattnet när ni njuter av relaxavdelningen efter dagens aktiviteter.

20539073-pF65p.jpg

Mittåkläppen

Snabbfakta

8 + 3 bäddar

Plusbäddar innebär att två personer delar på 120-140 cm underslaf

3 toaletter
2 duschar
1 badkar med dusch

125 kvm

1 sovrum dubbelsäng
3 sovrum våningssäng

Uteplats med utsikt mot söder och väster

vrum4 edit.jpg
kök 3.jpg

Skarven

Snabbfakta

6 + 2 bäddar

Plusbäddar innebär att två personer delar på 120 cm underslaf

2 toaletter
1 dusch
1 badkar med dusch

115 kvm

1 sovrum dubbelsäng
2 sovrum våningssäng

Uteplats med utsikt mot väster och norr

Detta finns i båda stugorna

Båda stugorna har samma utseende, inredning och utrustning

kök 4.JPG

Kök och vardagsrum

Kök och allrum är i öppen planlösning med ett gediget matbord i ek och en skön soffgrupp från Fogia som inbjuder till avkoppling framför den murade öppna spisen. Köket är fullt utrustat med induktionshäll, kyl/frys, ugn, mikro och diskmaskin. Från allrummet leder en dörr ut till den stora terrassen med rustika trämöbler som inbjuder till grillkvällar (Weber 57 kolgrill finns).

hall.JPG

Hall

Hallen är rymlig med bra plats för ytterkläder, skor, pjäxor och hjälmar. Det finns eluttag för att kunna torka skor och pjäxor samt ett torkskåp till kläder. Båda stugorna har golvvärme i alla rum och wc på båda planen.

sovrum.jpg

Sovrum

På entréplan finns ett rymligt sovrum med 180 cm dubbelsäng där dubbel-dörrarna kan öppnas upp för en härlig fjällvy. Samtliga sängar är bäddade med lakan, täcken och kuddar av skön kvalitet. På nedervåningen finns sovrum med platsbyggda vånings-sängar. Underslafarna är 120-140 cm och överslafarna 90 cm breda.

bastu1 vänd.jpg

Relaxavdelning

På nedre plan hittar man den inbjudande relaxavdelningen med bastu med fjällutsikt, braskamin, badkar och separat dusch. Här finns även sittplatser och en mindre kyl för dryck. Härifrån kan du öppna upp dubbeldörrar till naturtomten. I det anslutande badrummet finns även tvättmaskin.

vallabod skarven.JPG

Vallabod

Varje stuga har egen uppvärmd och låsbar vallabod med vallabänk och gott om plats för skid, cykel, golf, fiske och vandringsutrustning. I vallaboden finns en vallaprofil Swix T795.

garo-glb.jpg

Parkering

Mittåkläppen har plats för tre bilar och Skarven två. Det finns en 22 kW (lastbalanserad) Garo elbilsladdare på stolpe vid parkeringsplatsen per stuga. Skottningsservice ingår på parkerings-platsen hela veckan (förutsatt att plog-bilen kommer åt).

Bilder från båda stugorna

bottom of page